Vegetariske dolmaer
Opskrift fra Juhls Madhåndværk
4 pers.:
8 kål- eller bladbedeblade, gerne store og lange
Disse skylles grundigt, stilken skæres fra - gemmes til fyld, og er de meget stive, skal de blancheres (altså dyppes hurtigt i kogende vand og køles af, så bliver bladene nemmere at arbejde med).
Fyld:
½ revet squash
1 gulerod
1 løg
3 fed hvidløg
Stilkene fra kål og bladbeder og evt. lidt ekstra blade
2 æg
1 dl. linsemel
Salt og peber
Squash, gulerod, løg og hvidløg rives og kommes i en skål. Hak stilkene og ekstra blade fint og kom ved.
Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det hele godt. Det skal have lidt en konsistens som frikadellefars.
Stil på køl og lad trække, gerne en halv times tid.
Tomatsauce:
1 dåse hakkede tomater
5 fed hvidløg
2 spsk. olie
Salt og peber
Kommes i en skål, blendes glat og er klar til brug
Tip - denne sauce er også ideel til pizzasauce!
Fremgangsmåde:
Kom en skefuld fyld på midten af et blad og rul en dolma.
Placer dolmaerne i et fad og hæld tomatsaucen over.
Stik stilke med frisk timian ned imellem dolmaerne og bag dem v. 175C i ca. 30 min.
Kan serveres med ris, spaghetti græskar eller godt brød med salat.