Butter blomkål
Opskrift fra Juhls Madhåndværk
4 pers.:
1/2 blomkål el. ca. 300 g.
2 store gulerødder
1/3 hokkaido
¼ knold selleri
240g. kikærter, kogte (svarer til 1 dåse)
3 fed hvidløg
1 løg
4 tsk. Garam Masala, stødt
2 tsk. ingefær, stødt eller frisk
1/2 tsk. chili, stødt eller flager (valgfri)
3 spsk. tomatpuré (svarer til en dåse på 140g.)
1 dåser kokosmælk
1 dl. vand - brug gerne kikærtevandet eller kogevandet fra blomkål og gulerødder
2-3 tsk. Smør, gerne vegan blok
olie til stegning
Salt og peber
Til servering:
Naanbrød / forårsløgs pandekager, kogte ris, lime og frisk persille
Fremgangsmåde:
Skyl og snit blomkålen i små buketter og gulerødderne i mellem store tern. Kog eller bag disse i ca. 10 min.
Snit løg og hvidløg og steg på en pande i lidt olie. Tilsæt hokkaido i små tern samt den frisk revede ingefær og varm med. Tilsæt garam masala, spidskommen, ingefær, gurkemeje og chili og lad simre på høj varme, så duftene og smagen kommer frem. Tilsæt tomatpuré, kokosmælk og saftens fra 1/2 lime. Skru ned for varmen, rør godt rundt og tilsæt 1 dl. vand. Lad det langsomt tykne under middel varme.
Tilsæt kikærterne og de for tilberedte grøntsager samt smør og lad det simre til det får en dejlig cremet sauce og grøntsagerne er møre, men stadig med lidt bid.
Smag til med salt og peber og evt. lidt ekstra limesaft.
OBS. Man kan også komme lidt færre varianter af grønt i eller bruge andre f.eks. pastinak og squash.